Hvordan betale for teater under pandemi?

Det er usikre tider, og da er det alltid godt å kunne sette seg ned i en mørk sal foran et ensemble som viser fram et klassisk teaterstykke. Det settes opp mange stykker nå for tiden også, slik som den seneste Orfeus i Underverden eller Beatur – Universets Mestere. Og denne formen for kultur gir oss mye, spesielt i en tid der vi ikke vet om vi kan reise eller besøke våre nærmeste.

Men det dukker opp flere problemer med bestillinger. Det kan plutselig bli nedstengning og lockdown. Det er ikke sikkert man får pengene tilbake, for de sårt trengte midlene som teatrene trenger. Men dette kan man løse på en smartere måte, nemlig ved å betale kontant. Likevel er det ikke så mange som bruker kontanter i dag, og da er det aller beste å bruke et kredittkort.

Sikker betaling med fordeler

De fleste har fått med seg at mange systemer er nede på grunn av sikkerhetsbrudd. Dette som datakyndige lærer på universitet og høyskoler, men som de ikke gjør noe med. Da blir det opp til oss vanlige dødelige å sikre nettbruken selv. Med fulldekket kredittkort forsikrer man seg om at pengene ikke er tapt. Og man sørger samtidig for at ingen uvedkommende kan få tak i informasjonen man må holde skjult. Det kan være pin, passord, kort-detaljer med mer.

Ikke bruk pengene du tjener

Bruker du pengene du tjener, så vil du slippe å ta opp kreditt. Men om du ikke er av de svært få som har opparbeidet seg en god buffer, så fungerer i stedet kredittkortet som din buffer. For med 45 dagers rentefri betaling, så vil det ikke påføres ekstrakostnader om du betaler hele summen tilbake innen tidsfristen. Dette er den skjulte fordelen med kredittkort mange glemmer.

Bruk mer tid på teater

Kunst og kultur er viktig for sjelelivet og helsen. Bruker man mer tid på teater og andre kulturarrangement sies det at man blir lykkeligere. Ikke bare fordi man kan le og ha det gøy, men fordi kultur har med følelser og tanker å gjøre. Man kan se verden på en helt ny måte om man opplever mer kultur, enten det er teater eller musikk. Når mange klager over høye strømpriser og dyr mat, så kan du heller nyte underholdende teaterforestillinger med alt det har å tilby.

Bestill og gi i gave

Kjenner du noen som kunne dra nytte av teater, så er det beste å få dem med. Det kan gi dem en videre horisont og mer å leve for. Et godt julegavetips for dem som vil ha med seg noen på teater, kino, sport, museum eller hva det måtte være. Det er noe som gir mening.

Rebecka Author