Hvordan kle seg i teateret

Teater er en av mest populære formene for kunsterisk utfoldelse og underholdning her i landet. Selvfølgelig er det aller flest muligheter til å gå på teater i de store byene, mens selv på mindre steder finner man ofte små oppsetninger eller et besøk fra Riksteateret. Nå er det selvfølgelig fortsatt en del smittevernstiltak som må følges opp, men teatrene er åpne for besøk og forestillinger.

Påkledning på teateret

Selv om teater er populært, er det likevel ganske mange av oss som ikke er så vant til å frekventere Nationaltheatret eller andre scener. De fleste har likevel fått med seg at teateret er en viktig kulturinstitusjon, og ønsker å gå på forestillinger når de får muligheten. Et spørsmål som ofte dukker opp, er derfor: hvordan skal man kle seg når man går i teateret?

Mange tror at det er veldig viktig å ha på seg fine klær, som for eksempel dress eller kjole, når man skal på teater, opera, eller ballett. Så nøye er det faktisk ikke. Når du går i teateret, vil du se at både menn og kvinner ofte har på seg flotte gensere eller skjorter som både er passende og en litt mer avslappet stil. Dette handler selvfølgelig litt om smak og behag, men man skal i hvert fall ikke være redd for at en pen genser ikke er bra nok når man går i teateret.

Ikke gå for langt i motsatt retning

Det vi likevel ønsker å advare mot, er at noen kanskje tar litt for lett på påkledningen når de skal i teateret. Shorts og t-skjorte er kanskje ikke helt det som andre teatergjengere blir imponert over, og legger du til et par flip-flops eller crocs har du nok dessverre greid å stikke deg ut på feil måte. Det er viktig å vise respekt for kunsten som skal utføres på scenen ved å ha på seg noe som er litt ordentlig og pent, med mindre du spesifikt skal i et teater der en mer folkelig eller rabulistisk stil er på sin plass.

Et kjapt tips vil derfor være å unngå shorts og dongeribukse hvis du skal på et flott og ærverdig teater, og heller satse på en pen bukse eller skjørt med genser eller i det minste en poloskjorte. Da vil du både føle deg bekvem selv og bidra til den litt høytidelige stemningen før stykket tar til.

Rebecka Author