Viktigheten av teater

I denne artikkelen skal vi snakke om teateret, og hvorfor teater faktisk er veldig viktig for mennesker og samfunnet generelt. La oss begynne med å forklare litt hva det er for noe.

Hva er et teater?

Se for deg en scene som er bygd av godt treverk med en samling av skuespillere som fremfører sine roller, skrevet av en forfatter som vil ut av litteraturen og inn i selve realiteten vi bor i med sitt stykke.

Teater er rett og slett en skuespillerkunst hvor vi kommer i kontakt med forskjellige dilemmaer og både ekte og innbilte situasjoner som vi mennesker kommer i. Teateret lar oss observere oss selv fra siden, mer enn noe annet medium. Det lar oss leke med ideer og scenarioer som vi ellers kanskje ikke hadde opplevd selv. Til slutt så er teateret muligheten til å spille gjennom et stykke som vi kanskje kan relatere altfor mye til, og kjenne på hva vi føler om dette.

Dette kan endre livene våre!

Livsendrende

Det er mange mennesker som også kan utvikle seg ekstremt gjennom å leke seg med skuespillerkunsten. Når man blir en skuespiller så kan man lære seg verktøy som ikke bare kan skape en god skuespiller, men et fleksibelt og emosjonelt menneske med store mengder empati.

Hvordan? Enkelt; fordi det kreves store mengder empati for å sette seg selv inn i rollen som en annen person. Man må virkelig føle seg frem til hvordan det er å være dem, og i denne prosessen så kan man lære ekstremt mye. Dette fører derfor ofte for disse menneskene en forståelse for menneskeheten som det er vanskelig å oppnå ellers. Samtidig så kan det også være forvirrende, og mange skuespillere kan faktisk ende opp med å miste seg selv når de går for dypt inn i roller.

Utdannelsen

Når man utdanner seg innen dette feltet så er det ekstremt mye som du kan lære av dette. Hva nøyaktig? For det første så kan man koble seg til en uendelig kilde til kreativitet og innovasjon. Når man lærer det man trenger for å lykkes i denne verden så kan man lære seg alt. Man kan til og med lære seg hvordan man skal være et menneske. Ironisk nok så kan man faktisk slutte å “spille” mer enn mennesker som ikke er skuespillere. Man kan lære seg hva det faktisk å være ekte, fordi dette er noe man må kunne være dersom man skal bli en god skuespiller.

Noen konsepter som inngår i teateret er altså det vi har snakket om, men det er også veldig inklusivt ovenfor alle typer mennesker. For at et stykke i teateret skal være vellykket så må man lære seg å kommunisere godt med alle sammen. Kommunikasjon er det viktigste vi kan lære oss gjennom denne utdannelsen.

Rebecka Author