Viktigheten av mobildeksel for deg som driver med gateteater

Det finnes mange forskjellige former for teater. Akkurat i disse dager kan vi ikke dra på forestillinger som vanlig, og det blir nok en stund til teatersalene kan fylles igjen. Heldigvis finnes det andre former for teater som man kan bedrive utendørs, som for eksempel gateteater. Når folket ikke kan komme til teateret, kan teateret komme til folket!

Hva er gateteater?

I følge Det Norske Akademis ordbok er definisjonen av gateteater et teater som spilles på åpen gate. Det er ofte en dramatisering av et emne fra aktuell samfunnsdebatt. Det er vanskelig å si når gateteater startet, men dagens versjon av gateteater har sin opprinnelse fra India, hvor det ble populært å tematisere politiske spørsmål gjennom teater i gatene på 40-tallet. Dersom du vil begynne med gateteater, kan du finne en lokal teatergruppe der du bor. I små amatørteatergrupper er det ofte ikke strenge krav til å være med, og du kommer langt med godt humør, formidlerevne og å være glad i å kle deg ut.

Husk å beskytte mobilen din

Når du endelig har kommet i gang, er det noen ting du bør ha i bakhodet. Det er veldig lurt å ha et godt mobileksel når du skal drive med gateteater. Med deksel til iphone 7 sørger du for at mobilen er beskyttet mot skade. Sørg for å ha et kostyme med lomme, eller ha en tynn veske under klærne. Når du driver med gateteater har man naturlig nok ikke et skap eller garderobe å låse inn verdisakene sine i, derfor må du ha det med deg. Da lønner det seg å gå for et mobildeksel som også fungerer som kortholder, så du har med alt du trenger: penger, ID og telefon.

Finn din nærmeste gateteatergruppe og spør om å få bli med!

Den som intet våger, intet vinner! Send en mail eller ta en telefon. Følg også med i avisen og på oppslagstavler i butikken. Kanskje det skal holdes en audition snart? Mange kjente skuespillere og artister startet faktisk karrieren sin i gateteater. Noen eksempler er Robin Williams, sangeren Jewel og selveste David Bowie! Er du den neste? Dersom du ikke vil bli medlem av en eksisterende gruppe, kan du jo starte din egen? Ta nettkurs i skuespill, og øv deg på å ferdes i samfunnet uten å drasse med deg veske eller sekk. Når du har mobildeksel med plass til kortene dine, har du uansett det viktigste på ett sted!

Rebecka Author