Teater

Hva går teater egentlig ut på? Teater er ikke bare skuespill og det å late som om man er noen andre, det er rett og slett kunst bragt til live av mennesker. Her får man frie tøyler til å faktisk gjenskape enten fiktive eller virkelige hendelser. Hensikten er å få tilskuerne til å tenke gjennom visse aspekter av livet. Ofte så er det en moral eller et objekt som man reflekterer rundt. Skuespillerne kler seg ut og fremfører stykker som oftest er skrevet av noen andre som ønsker å fremheve en beskjed eller spørsmål til samfunnet. Poenger er å observere dette og trekke konklusjoner rundt hva stykket omhandler. Noen ganger er dette så innlysende at det ikke krever videre diskusjon og da er det gjerne også kanskje et åpent spørsmål som man kan tolke på sitt eget vis, selv om forfatteren også ofte viser sin egen personlige side av saken og er høyt påvirket av et spesifikt perspektiv som de mener er sannheten. Alle sammen godtar at det som foregår foran dem er litt overdrevet og prøver heller å leve seg inn i historien som skuespillerne prøver å mane frem for verdenen. Dette krever ofte forkledninger, sminke og høy tale slik at alle sammen hører. I noen tilfeller bruker skuespillerne også mikrofoner til å sende talen sin til salen.

Kulturen

Kulturen er at man må være veldig stille og prøve sitt beste å få med seg det som foregår. Tidligere så har teater vært noe som har vært forbeholdt de mer velstående i samfunnet. Stilen og atmosfæren har også selvfølgelig beholdt seg i denne ånden. Det er veldig ofte høye tanker og spekulasjoner rundt denne type underholdning og det blir tatt ganske alvorlig av de som drar dit. I disse kretser kan man virkelig lufte sine egne ideer til en viss grad og dele sine tanker om livet med de andre som er der. I visse saler og teaterstykker så koster faktisk billetten ganske mye. Dersom man virkelig har lyst å slå på stortrommen og dra til en av de mer kjente fremføringene så kan det faktisk koste en god del penger. Derfor kan det anbefales å skaffe seg et forbrukslån med veldig gode renter i denne lenken som er vedlagt.

Kjente stykker

I Norge så har vi faktisk en veldig stor variasjon av forskjellige stykker som fortjener å bli sett. Noe av de mest kjente vi har er kanskje “Et dukkehjem” der Ibsen tar for seg hvordan kjønnsrollene på den tiden spiller seg ut i hans øyne. Forbrukslån er faktisk også et tema i dette stykket! Det kan sies at han var veldig kritisk til måten det bli gjort på. Et annet stykke som man kan anbefale er “Vildanden», også av Ibsen. I dette stykket spørs Ibsen om hvor mye sannhet et menneske kan takle. Begge disse stykkene er noe som man kan begynne med dersom man aldri har vært på teater før.

Rebecka Author