Hvordan bli skuespiller på et teater?

Det er jammen mange ting som skal falle på plass for å bli en verdenskjent skuespiller. Noe kommer an på hvilken person man er, man må ha lyst til å stå på en scene og utlevere seg selv. Likevel sier mange skuespillere at de både er sjenerte og hater søkelyset.

Samtidig ser man mange utadvendte skuespillere som blir populære. De er veltalende og morsomme. trenger de å ha talent som så mange snakker om, eller har det bare med flaks og enorm ståpåvilje å gjøre? En skuespiller kan leve seg inn i andres situasjon, og dermed må de ha stor empati. Å kunne huske tekst er ingen dum ting å ha. Her er noen andre ting.

Skjønnhet og ynde

Noen mener kun de vakre har en sjanse som skuespillere. De tyr kanskje til plastiske operasjoner som går galt. Bruk heller Motiva Norge for implantater som gjør deg lykkelig. Man må kunne bevege seg grasiøst og leve seg inn i roller. På den måten har man ikke bare troen på seg selv, men også overtro på noe helt fantastisk.

Sang, sprell og musikk

Alt avhengig av hva slags skuespiller en vil bli vil egenskaper som sang og dans være viktig, ofte vil det være en fordel å være akrobatisk. Ja, artistene på et sirkus må hvert fall kunne sprelle. Men det er en fordel å kunne synge. Bare se på artistene i London som er skuespillere i såkalte Musicals!

Studer, lær og belær

Ja, for det er nok de færreste som bare blir oppdaget for å bli skuespiller på film eller i teater. De må studere, lære seg teknikker og kle seg ut. Noe av læringen er faktisk å lære bort andre. Kanskje de begynte helt fra barnsben av og bygget opp en slags selvtillit hva gjelder skuespilleri. Videregående og universitet er utmerkede plasser å briljere på. Folkehøyskole og teaterhøyskole er et annet alternativ.

Flere veier til Roma

Noen har spesielle talenter for sang og vil kunne satse på en karriere innen musikkteater eller musikal. Her er tilbudet så vel på utdanning som på jobber vesentlig mer begrenset. Andre velger derfor å satse på en internasjonal karriere. Utdanningen i engelsktalende land er særlig populære. Øverst på listen for norsk ungdom står kanskje utdanning i England og da særlig London.

Dette har ikke bare sammenheng med kvaliteten på utdanningen, men også med drømmen om å få opptre i musicals i London. Kanskje kan du ha en fremtid som teaterskuespiller?

Rebecka Author