Er teater på vei tilbake til Norge?

Den fortapte kunsten

Teater er kanskje en av de mest klassiske formene for kunst, og skuespill generelt stammer nok tilbake så langt vi kan spore. Det å kommunisere i det hele tatt utenfor vår egen person en fantastisk kunst. Her til lands har derimot teater dessverre blitt sidestilt over en årrekke av andre former for kunst. Enten det er TV og film, eller andre aktiviteter som innen idretten, så har vi ignorert teater i en årrekke. Det er synd fordi denne aktiviteten er så ufattelig gøy og befriende. Historisk sett har også vi i Norge hatt noen av de desidert mest talentfulle skuespillerne i verden. Navnene er for mange til å nevne, men vi har en historie som ikke ligner grisen. Derfor er det gledelig å se at seertallene i teatrene er på vei opp igjen, og da kanskje med en lovnad om en ny generasjon.

En ny teatergenerasjon

Teaterforeninger landet rundt har kjempet knallhardt for å kjempe seg tilbake i den norske folkesjela. Der teateret i stor grad har dødd ut, så har ildsjeler stått med bena plantet fast og vært standhaftige i sin kamp for at nordmenn skal få lov til å utøve denne praksisen. Det handler om at barna skal ha andre alternativ for å få utløp for sin fantasi enn bare å spille videospill for eksempel. Ved teater så får barnet levd ut den fantastiske indre fantasien som så mange barn faktisk sitter på. Som forelder virker det kanskje skummelt dersom du aldri selv har gått på teater. Allikevel er det et par viktige punkter en bør tenke over. Først og fremst er det ikke mulig å bli god på teater ved annen trening enn det en gjør med seg selv, så ditt barn trenger bare støtte, ikke læring fra deg. Og kanskje enda bedre er det andre punktet: ditt barn kan starte i dag og det koster absolutt ingenting.

På full vei mot toppen

Teater er altså på vei tilbake, og det er nå enklere enn noensinne. Du kan registrere ditt barn i løpet av et par strakser, og vipps så er han eller hun skuespiller på vei mot toppen. Flere hundre scener står klare der ute, og flere tusenvis av kostymer er klare for at ditt barn skal sette i gang med skuespill. Så kle ditt barn opp i klær fra kidsbrandstore og send de avgårde til nærmeste teater. De er nok like leie av å bli sittende inne med videospill, som du er av å se på dem, mens de holder på med dette. Derfor er teater en fantastisk utvei, og du kan takke heltene som har holdt det gående. Nå er derimot teater på full vei mot toppen, og det forhåpentligvis med deg på bølgen!

Rebecka Author