Kulisser til stykket

Kulissene er en viktig del av et hvert teaterstykke. Hva slags type kulisser du skal gå for er en avgjørelse du må ta tidlig i prosessen. Hvor realistisk vil du at omgivelsene skal være? Hvor mange detaljer vil du legge i det, og hvor mye vil du overlate til publikums fantasi? Mens visse stykker fyller opp scenen til det ser ut som et virkelig rom i et hus kjører andre stykker en mer minimalistisk stil med fokus på kun skuespillerne. men pass på at ingen stjeler dem, som gruppen i humorstykket “Kollaps i kulissene” opplevde nylig. Spesielt om det har blitt lagt inn mye penger eller arbeid i dem på forhånd.

Møblene er viktige

Den kanskje viktigste delen av kulissene er møblene som står på scenen. Om skuespillerne dine skal sitte, ligge eller ha ting liggende på et bord er det nødt til å fungere. Du må både tenke på hvordan det ser ut for publikum og at det enkelt kan brukes. Men dette trenger ikke koste deg så alt for mye. Kanskje du har noen møbler hjemme du kan donere til stykket? Kanskje din egen sovesofa passer? Da har du jo også en god unnskyldning til å gå til anskaffelse av en ny også. Du burde også tenke på hvor enkelt det er å flytte på møblene. Og da spesielt om det er et stykke med mange forskjellige scener som trenger mye omrigg.

De mindre kulissene

Det neste du må tenke på er de mindre kulissene, de skuespillerne flytter rundt på og interagerer med. Ting som dette er med på å både gi stykket personlighet og å si noe om hvem de ulike karakterene er. Det kan være en pipe eller blomstervase, en gåstokk eller en feiekost. Husk at publikum sitter et stykke unna, så det er viktig at disse kulissene er store nok til å synes for alle. Du bør også passe på at de er solide nok til å tåle flere forestillinger. Spesielt om stykket ditt er en ellevill farse, med mye hopp og sprett og løping inn og ut av dører. Å ha noen ekstra kopier i bakhånd er alltid lurt.

Rebecka Author